Her skryter jeg av det jeg lager. For tiden går det i baking, strikking, sying, hekling og diverse andre morsomme ting :) Her inne er alt rosenrødt ;)
torsdag 13. mai 2010
Lunsj til de flinke
Sambo, pappa og brodern bruker dagen i dag til båtpuss. Ikke mye jeg får gjort med en kranglete kropp, men å lage lunsj til dem - det klarer jeg. Så har bakt fylte horn. Gjærdeigen satt jeg i går kveld, og har latt den heve over natten i kjøleskap. Det fungerte helt utmerket, så er jo en genial løsning når man vil ha ferske rundstykker til frokost.
Til kaffen får de en variant av svigermors surmelkskake. Hadde litt lite kanel igjen, så testet ut en blanding av kanel, kardemomme og nellik. Fungerte helt ypperlig (man må jo prøvesmake det man skal servere).
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette så ut som er fantastisk lunch til de hard arbeidene mennene. Du får ta deg en tur ut på garnsalg i morgen, men det er bare salg på ullgarn ikke bommullsgarn.
SvarSlettVar det mulig med en oppskrift til disse hornene? Og en annen ting... hvis man har oppskriften, lager de seg selv da??? :o)
SvarSlettEn oppskrift hadde vært snasent å få altså. Har så lyst til å prøve sånne fylte horn.
SvarSlettOppskriften er:
SvarSlett100 g smeltet margarin
3,5 dl melk
1 pk gjør
600 g mel (jeg bruker en blanding av siktet hvetemel og sammalt hvetemel)
1 ts salt
Eltes sammen. Hev til dobbel størrelse. Del deigen i to emner. Hvert emne kjelves til en rund leiv som deles i 8. Ha på en skive ost og en halv skive skinke. Rull fra den brede enden og mot spissen. Etterheves så lenge man gidder. Pensles med egg eller melk og strø på valmuefrø/semsamfrø/linfrø. Stekes i ca 12 min 225 grader.
Da jeg kaldhevet halvverte jeg gjærmengden, og hadde deigen i kjøleskapet over natta. Ble veldig gode når deigen fikk stå over natten.