søndag 25. august 2013

Müsli - favorittfrokosten

Jeg har de siste 10 årene spist mye havregrøt til frokost. Nå er den nye favoritten hjemmelaget müsli servert med tyrkisk yoghurt og blåbær (evt annen frukt eller bær)

 

Oppskriften er basert på et par jeg har funnet tidligere, men modifisert for å få den slik jeg liker den best.

250 g havregryn

75 g mandler

1 ts kanel

100 g eplesyltetøy (gjerne med biter)

35 g eplejuice

40 g lønnesirup (evt honning)

50 g gojibær, eller andre tørka bær

50 g Kellogs All-bran

 

Bland havregryn, mandler og kanel i en bolle. Bland sammen syltetøy, juice og sirup og hell det over havregrynblandingen. Rør godt sammen og spre blandingen utover et stekebrett som er dekket med bakepapir. Det er lurt å spre det jevnt (for å unngå at det i kantene blir for godt stekt).

La det tørke ved 175 grader (midt i ovnen) i 30 minutter. Rør i blandingen to-tre ganger under steketiden. Avkjøl og tilsett all-bran og gojibær. Oppbevares på tett glass og bør spises innen to-tre uker.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar