søndag 1. september 2013

Bryllupskake med roser og orkidéer

For en god stund siden ble jeg spurt av en venninne om jeg ville bake kaken når hun en gang skulle gifte seg. Og som sagt, så gjort. Det endte opp med at vi ga kaken i gave, og den falt heldigvis i smak :) Kortet de fikk har jeg også skrytt av.


Kakene er 30 cm, 25 cm og 20 cm store. Og de ble i underkant av 10 cm høye. Alle tre er laget av glutenfritt sukkerbrød og har tre lag fyll. Totalt gikk det med litt over 1 kilo nyrørte bringebær, 1,2 kilo bringebær, nesten 2 liter fløte, i underkant av 2 kg marsipan og en del annet. Kakene er smurt med enkel smørkrem, de er trukket med ekstra hvit marsipan fra Pals (kjøper fra fabrikkutsalget i Oslo) og pynten er laget av hjemmelaget blomsterpasta. Båndet rundt er kjøpt her, og er spiselig. Blomstene fester jeg med royal icing (melisglasur med eggehvite).

Enkel smørkrem (til disse kakene femdoblet jeg oppskriften)
200 g myk margarin
200 g melis
1 ss vaniljeekstrakt

Rør margarin og melis mykt og luftig (jeg lar det surre i KichenAiden med grind i ca 15 min). Bland inn vaniljeekstrakt (gir en annen og bedre smak enn vaniljesukker, men ekte vaniljesukker gjør også nytten (evt andre smakeessenser hvis ønskelig)).

Den nederste kaken er "dynket" med nyrørte bringebær. Nederste og øverste laget er fylt med hjemmelaget bringebærmousse og det midterste laget er fylt med hjemmelaget vaniljekrem og hakkede valnøtter.

Den midterste kaken er også "dynket" med nyrørte bringebær på alle tre lagene. Nederste og øverste laget er fylt med walters mandler-krem (laget av 6 dl fløte og 400 g sjokolade). Det midterste er hjemmelaget bringebærmousse. Mønsteret på siden er laget ved hjelp av stensil, sølvstøv og pensel.

Den øveste kaken er lik som den nederste, bortsett fra at den er uten valnøtter.
Jeg syns de tofargede rosene er nydelige.

2 kommentarer:

  1. Virkelig utrolig flott!! Jeg har kun laget ei bryllupskake, og den var ikke halvparten så flott som denne :) Men jeg vet hvor utrolig mye arbeid og planlegging det kreves for å lage ei så detaljert stor kake. All ære til deg, den var virkelig utrolig fin :D

    SvarSlett
  2. Tusen takk for utrolig hyggelig kommentar, Anita :)

    SvarSlett