lørdag 1. mars 2014

Boller uten melk

Oppskriften gir ca 20 boller
75 g melkefri margarin
3 dl vann
1 pose tørrgjær
1 klype salt
2 ts kardemomme
1 dl sukker
1 dl Fiberfin (kan bruke hvetemel)
8 dl hvetemel
1 egg
Evt 100 g sjokolade (Coop sin kokesjokolade inneholder kun spor av melk)
 
Smelt margarinen. Ha i vannet og varm opp til ca 40 grader. Bland det tørre, ha i egg og vann+margarin. Tilsett mer mel (jeg brukte ca 1 dl) til deigen får passe konsistens og slipper bollen. Forhev i ca 45 minutter. Kna deigen og tilsett eventuelt hakket sjokolade. Del deigen i 20 emner og Trill ut boller. Etterhev (jeg dekker med plastfolie og kjøkkenhåndkle) i ca 45 min. Bollene kan pensles med egg eller melk (jeg penslet med havremelk).
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 12 minutter.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar