fredag 7. mars 2014

Hjemmelaget "sjokolade"pålegg

I jakten på gode melkefrie alternativer har jeg prøvd å lage sjokoladepålegg. Det er egentlig lite sjokolade i det, men smaken er overraskende god. Utgangspunktet for oppskriften fant jeg hos Margit Vea, gjorde kun noen små endringer.

2,5 dl dadler

0,75-1 dl mandelmel (du kan fint male mandler selv)

2 ss nøytral olje (jeg bruker rapsolje)

4 ts kakao, gjerne rå

1 ts hjemmelaget vaniljesukker (funker sikkert finfint med kjøpt, evt bare melis)

 

Fjern stenene fra dadlene. Fjern evt skallet (særlig hvis det virker litt tykt, det kommer an på daddeltypen). Kok dadlene møre i litt vann, tar et par minutter. Spar på kokevannet.

Mos dadlene med stavmikser. Bland inn mandelmel, kakao, vaniljesukker og olje. Bland godt. Tilsett evt litt av kokevannet for å få passende konsistens (den tykner litt når den blir kald). Bruk evt stavmikser for å få den helt glatt. Ha pålegget på glass og sett i kjøleskapet. Holder seg i minst tre uker.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar