torsdag 20. mai 2010

Hjemmelaget ravioli

I dag fant jeg ut at det var på tide å børste støv av pastamaskinen. Tror den har stått urørt i 6-7 år. Mindre jobb enn jeg trodde, og enda bedre enn forventet.

Laget ravioli med karbonadedeig og ricottafyll - oppskriften på fyllet fant jeg her. Pastaen er en standard pastaoppskrift.



Pasta:
300 g hvetemel
3 egg
1 ts salt

Fyll:
1 ss olje
2 fedd hvitløk - hakket
200 g karbonadedeig
250 g ricotta
0,5 dl parmesan
0,5 dl hakket basilikum - gjerne litt mer
1 eggeplomme
0,5 ts salt
litt pepper

Kokes i 4-5 minutter, i flere porsjoner.

2 kommentarer:

  1. Nam! Må være perfekt å avslutte en slik en med en liten porsjon tiramisu... :-D

    SvarSlett
  2. Det så veldig godt ut. Så flink du er som lager pasta fra bunnen av.

    SvarSlett